Rast cijena industrijskih proizvoda iz uvoza

Bez autora
Jan 30 2024

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine su u odnosu na isti period 2022. porasle 3,1 odsto, pokazuju podaci Monstata.

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2022. godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 9,4 odsto, a sektor prerađivačka industrija 3,1 odsto”, navodi se u saopštenju.

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na treći kvartal prošle godine bilježe rast od 0,5 odsto.

“U poređenju sa trećim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena je ostao nepromijenjen, dok sektor prerađivačka industrija bilježi rast od 0,5 odsto u odnosu na treći kvartal prošle godine”, rekli su iz Monstata.

Statističari su naveli da su cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine pale 3,6 odsto.

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2022. godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi pad od 3,5 odsto, a sektor prerađivačka industrijapet odsto”, navodi se u saopštenju.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na treći kvartal bilježe rast od 0,5 odsto.

“U poređenju sa trećim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 5,8 odsto, a sektor prerađivačka industrija 0,3 odsto u odnosu na treći kvartal prošle godine”, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik